Miljøjournalist

Johanne Gabel

Sjovt for alvor

Natur & Miljø
juni 2018
Ord Johanne Gabel
Han er den stride streg i provostriben. Sidste del af signaturen Wulffmorgenthaler, som har fortalt tusinde vis af splattervitser. Men han er også stemmen i et seriøst program om klima. Satiretegner Anders Morgentahler fortæller, hvorfor han er nødt til at gøre noget ved klimakrisen. Humoristen er hverdagsaktivist.

Hammers cocktailkilde

Vores grønne LEJRE
April 2019
Ord Johanne Gabel
Varemærket Vintre Møller genopstår, når grøn gin møder tonic på tværs af tid. Henrik Hammer har cocktails, kildevand og snart et møllehjul, der skal få stedets produktion til at snurre igen.

Dyrenes hævn

Dyrenes beskyttelse
Efterår 2021
Tekst Johanne Gabel
Hun har skrevet historien om dyrenes hævn over menneskenes dårlige behandling. Arkæolog Jeanette Varberg er museumsinspektør på Nationalmuseet og opdagede dyrevelfærds altafgørende betydning, da hun skrev om pest, kolera og corona.

Mettes miljøeffekt

Natur & Miljø
juni 2016
Ord Johanne Gabel
En grøn bøgeskov, et rødt flag over en fri kyst. Naturen burde være midt i højrefløjens værdikamp for Danmark. Det mener de konservatives Mette Abildgaard.

Zoologens hjerteblod

Natur & Miljø
september 2016
Ord Johanne Gabel
Han obducerer gerne en giraf og giver kødet til løverne. For budskabets og bestandens skyld. Tæskene tager han med, når hele verden går i selvsving over aflivning af et enkelt dyr. Bengt Holst er Zoo’s stærke profil. Havens historier er hans hjerteblod

Lejres regelrydder

Vores grønne LEJRE
Maj 2018
Ord Johanne Gabel
Nye landsbyer med livlige marker frem for pæne plæner. Små land- brug hvor bonde og bybo mødes. Mulighederne er lige her i Lejre. Derfor skal regler udfordres, forenkles eller smides op i luften for at lande på en helt ny måde. Borgmesteren gør det gerne.

Ida Auken
En anden vej

Natur & Miljø nr. 2
juni 2014
Målet er det samme. Men i politik går vejen sjældent direkte. Hun er blevet en ministertid klogere, og et svært valg senere taler hun gerne om de blivende værdier.

Rune Engelbreth Larsen
Genmæle

Natur & Miljø nr. 3
september 2014
Han undres over, at naturen har tabt mælet i Danmark. Selv hæver han gerne stemmen.
Også når det er ilde hørt. Nu udfordrer Rune Engelbreth Larsen os til at få øje på naturen og finde ordene igen.

Dan Jørgensen
En god smag i munden

Natur & Miljø nr. 1
marts 2015
Ord Johanne Gabel
Hvornår kan vi med god samvittighed købe det billigste kød i køledisken? Dan Jørgensen har været den ivrigste til at spørge. Nu er det ham, der skal svare. Spørgsmålet bliver ikke lettere af at være madens minister, som skal tilgodese både pres og potentiale i produktionen af en god gang flæskesteg med sovs og kartofler.

Allan Hedegaard Olesen
The boiler specialist's playground

Babcock & Wilcox Vølund - Nyhedsbrev 2013
He is allowed to think outside the box. This is why Allan Hedegaard Olesen feels at home working for Babcock & Wilcox Vølund. He will celebrate his tenth anniversary with the company this month. One of his greatest successes is the contract B&W Vølund landed with the Amager Resourcecenter ‒ due less to the financial significance of the contract than to the resulting boiler design.

Noufil Malik
Iraqi engineer seizes the opportunity

Babcock & Wilcox Vølund - Nyhedsbrev 2013
The top graduate among 636 graduates in 2005 from the College of Engineering in Basra, Iraq. Interpreter for Danish soldiers in Iraq. Refugee. Master's degree in Denmark. This is the same man. Noufil Malik, 31, recently hired as a computational fluid dynamics (CFD) engineer in Babcock & Wilcox Vølund's research department.

Ross Jackson
Kursskifte

Natur & Miljø nr. 1 marts 2014
Fra cool finansmand til varm velgører. Ross Jackson har taget hele turen fra valutaspekulant og softwaremillionær til økologisk iværksætter med vækst. Han opfordrer Danmark til at melde sig ud af det økonomiske kapløb mod bunden.

Mette Gjerskov
Hun er helt hjemme

Natur & Miljø nr. 9 2011
Hun er ikke bange for at stikke fingrene i en hvepserede. Det har hun gjort før, og hvepsereder er der nok af som ny minister med meninger om grønt landbrug, mere natur og adgang for danskerne til Danmark. Mette Gjerskov ser et anderledes land for sig. Udsigten har hun haft, fra hun var seks år, på Dyssegården som stadig er stedet, hvor Ministeren for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri er helt hjemme.

Tor Nørretranders
Han vil have en vildere verden

Juni 2011
Vi spiser planter, der kan og vil selv. Landbruget har stoppet ploven og givet plads til vildnisset. Vi har fået en rødkindet klode tilbage uden sult og sygdom. Tor Nørretranders har en vision om en vild verden.

Lone Loklindt
Det skal være nemt

Natur & Miljø nr. 2 2012
Hun vil have alle med. Derfor skal det gode miljøvalg være det nemme valg.
Hun vil invitere danskerne ud. På en måde så vi selv vælger at takke ja.
Møde Lone Loklindt, DetRadikale Venstres miljøordfører og Folketingets miljøudvalgsformand.